19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Jogurtový dezert s meruňkami

Název Množství a jednotka
jogurt bílý (3.5% tuku) 300 g
zakysaná smetana 200 g
smetana ke šlehání 1 ks
džem meruňkový
moučkový cukr
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou šlehačkou. Směs rozdělíme do dvou misek, jednu polovinu necháme bílou, do druhé přidáme 1 - 2 lžíce meruňkové marmelády a promícháme. Do pohárů vrstvíme piškoty - bílá jogurtová směs - 2 lžičky meruňkové marmelády - jogurtová meruňková směs. Povrch můžeme posypat pokrájenými čerstvými meruňkami. V lednici necháme vychladit alespoň tři hodiny.

Tip:
Na tenhle dezert můžeme použít i pěnu sesbíranou při přípravě marmelády - ať už meruňkovou, nebo jinou :-).
Lze použít i rozmixovaný kompot bez šťávy, nebo rozmixované čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny ap.).


 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná pomazánka s hořčicí

Postup: Vejce uvaříme natvrdo,vychladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme se... zobrazit recept

RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...